Metabond DRILL 250ml
Metabond DRILL 250ml
Metabond DRILL 250ml

Metabond DRILL 250ml

13 800 Ft

A termék továbbforgalmazásához jövedéki vagy működési engedély szükséges!

A Metabond DRILL rendkívül univerzális felhasználású hamu- és klórmentes, fémmegmunkáló, fémfelület-nemesítő, kopásgátló és vágófolyadék.

Kiszerelés

Mennyiség

A Metabond DRILL rendkívül univerzális felhasználású hamu- és klórmentes, fémmegmunkáló, fémfelület-nemesítő, kopásgátló és vágófolyadék.

A Metabond DRILL fémfelület-nemesítő hatását részben hő és nyomás nélkül is kifejti, de súrlódás és nyomás hatására hatásfoka jelentősen nő. A Metabond kémiailag egyesül a fém molekuláival, és egy nagyon sima és rendkívül kemény kopásálló felületet alakít ki, amely ellenáll a súrlódásból adódó sérüléseknek, akár szélsőséges, extrém terhelés esetén is. Eltávolítja a kezelt felületről a nedvességet, a szennyeződéseket és az oxidációs réteget, az újonnan létrejött anyagfelszín pedig védelmet nyer a rozsda és a korrózió ellen. Nem gyúlékony, ezáltal a lehetséges veszélyes területeken lényeges biztonságot kínál.
Kén és foszfor bizonyos kombinációját tartalmazza, melynek következtében rendkívüli keménységet biztosít különböző anyagmegmunkáló szerszámoknál (esztergák, fúrók, kések, stb.), ezáltal precízebb és simább lesz a megmunkált felület, és nagymértékben nő a megmunkáló szerszám élettartama.

Felhasználási területe:
Kiválóan alkalmas önállóan vagy emulzióba keverve sárga fémek, alumínium ötvözetek, minden típusú szénacél, rozsdamentes acél és titán ötvözetek megmunkálásainál. Rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik fúrás, üregelés, hónolás, mélyhúzás, hidegen sajtolás, csőhúzás, profilozás, formaleválasztás területen.
Nagyon széles a felhasználhatósága, szerszámok, zárak, szelepek, lőfegyverek, emelőszerkezetek, pneumatikus szerszámok, horgászeszközök, légkalapácsok, kerékpárok, csigasorok, láncok, csuklók, továbbá láncfűrészek, szegecselő- és rögzítő berendezések, menetvágók, hidegsajtolók, alakító szerszámok, porlasztó rudazatok, motorkerékpárok, csiga- és menetfúrók, fémhúzó- és nyomóberendezések, fűrészelés, marás, fúrás, menetmetszés, menetfúrás... stb.

Használata:
Emulzió esetén az olajtartalomhoz keverjük 5-50%-ban. Készítsünk üzemi kísérleteket oldhatóságra, összeférhetőségre, kompatibilitásra, szükséges koncentrációra, közben figyelve a megfelelő viszkozitás beállításra is.

Önálló alkalmazás esetén a pumpás szórófejet (szükség szerint a hosszabbító csővel kiegészítve) használva vigyük fel a kezelni kívánt felületre, a kívánt és szükséges mennyiségben.
Olajzással és zsírzással egyidejűleg is alkalmazható!

Szavatossági idő: Felbontás nélkül korlátlan ideig eltartható. Felbontás után a szavatosság 2 év.

Származás: EU

Kiszerelés: 250 ml-es pumpás flakonban

Ajánlott termékek

Metabond H PLUS

Metabond H PLUS 250ml

13 800 Ft

Részletek
Metabond HI-TECH EXTREME

Metabond HI-TECH EXTREME 400g

17 050 Ft

Részletek