Metabond

3 TUTI tipp, hogy gördülékeny legyen a használtautó-vásárlás

3 TUTI tipp, hogy gördülékeny legyen a használtautó-vásárlás

Már ott motoszkál egy ideje a fejedben, hogy használt autót szeretnél venni, de nem tudod, hogy milyen paraméterek mentén vágj bele a nézelődésbe? Alábbi bejegyzésünk jó támpontot tud adni, hogy megtaláld álmaid autóját a használt piacon, ami minden igényedet kielégíti majd.

1. Felhasználási célnak megfelelően válassz típust!

Mielőtt komolyan beleásnád magad a keresésbe gondold át, hogy pontosan milyen célra szeretnéd használni az autót. Ha például rendszeresen használod az autópályát, emellett még nyaralni is autóval szeretsz menni, akkor érdemes elgondolkodni egy dízeles kombin. Viszont, ha csak a városban használod rövidebb ingázásokra, esetleg bevásárlásra, akkor egy kisebb, benzines autó áll hozzád a legközelebb. Ne feledd tehát feltenni a kérdéseket: szükséged van nagy kombira, vagy elég egy kis városi autó? Milyen sokat mész vele, érdemes dízelt venned?

2. Mindig szakemberrel menj használt autót nézni!

Miután tisztáztad a céljaidat és kitűzted a dátumot, amikor megnézed a kiszemelt használt autót, érdemes egy szakembert is magaddal vinni. Miért fontos ez? Nagyon könnyű első ránézésre döntést hozni, azonban, ha az adásvételi szerződés megkötése után nem szeretnél azonnal a szerelőhöz menni, akkor semmiféleképpen se hagyd figyelmen kívül egy szakember véleményét. Azonban vannak olyan szemmel látható esetek is, amikor egy laikus is meg tudná állapítani, hogy rossz befektetés lenne a vásár, ilyen eset egy erősen rozsdás autó, aminek a javítását a szakemberek sem szeretik elvállalni.

3. Ne költsd el az összes pénzed az autóra!

Az egyik legfontosabb szabály, hogy ne költsd el az összes autóra szánt pénzedet, mert biztosan fog kelleni a javításra is. Mindamellett, hogy az átiratás és a biztosítás díjával is számolnod kell, nem szabad elfelejteni, hogy felmerülhet olyan extrém rejtett hiba, ami minden igyekezeted ellenére sem derült ki a vásárlás során. Amint nálad van az autó, vidd el egy teljes körű átnézésre kedvenc szervizedbe, valamint, ha a jövőben el szeretnéd kerülni a további váratlan szervizdíjakat, akkor ajánljuk, hogy a friss olajcsere után válassz használt autódhoz megfelelő Metabond motorolaj-adalékot, amely garantálja, hogy az autód hosszú évekig megbízható társad lesz.

Kattints ide, ha sokáig szeretnéd megtartani használtautódat!