Metabond

ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket (továbbiakban: ÁSZF) és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek), későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A szerződés nyelve magyar.

Az alább részletezett ÁSZF kizárólag az egymással kölcsönös szerződésben álló felekre vonatkozik: egyrészről a www.metabond.hu Weboldal felhasználóira (továbbiakban Vevők/Fogyasztók), másrészről a Metabond Magyarország Kft.-re (továbbiakban Szolgáltató).

A Metabond Magyarország Kft.-nek jogában áll esetenként a jelenlegi ÁSZF módosítására, így már most felhívja minden vásárló figyelmét, hogy az egyes vásárlások előtt a mindenkori ÁSZF olvasása ajánlott a Metabond Magyarország Kft. Weboldalán. Ezek a módosítások az interneten való megjelenés pillanatától érvényesek és nem alkalmazhatóak a korábban megkötött szerződésekre.

SZOLGÁLTATÓ ADATAI

Cégnév: Metabond Magyarország Kft.

Székhely: 9030 Győr, Szigligeti Ede u. 5.

Üzlet, telephely: 9030 Győr, Szigligeti Ede u. 5.

Adószám: 11467120-2-08

Cégjegyzék szám: Cg. 08-09-006716

Nyilvántartó hatóság: Győri Törvényszék Cégbírósága

Működési engedély száma: 16620

Kibocsátó hatóság: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Felelős kapcsolattartó: Linczmayer Ádám

Tel.: +36/96/332-738, +36/96/518-260, +36/70/271-9575

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 óráig

E-mail: metabond@metabond.hu

Web: www.metabond.hu

Tárhelyszolgáltató neve: Arteries Studio Kft.

Tárhelyszolgáltató elérhetősége: 1139 Budapest, Forgách u. 9/b., tel: +36/30/5533-911,

e-mail info@arteries.hu

A Weboldal használatával a Vevő/Fogyasztó külön jognyilatkozat nélkül elfogadja és betartja az itt felsorolt általános feltételeket, amelynek megsértéséért a kártérítés általános feltételei szerint köteles helytállni. A Weboldalon leadott minden megrendelésre a leadásának dátumakor érvényben lévő ÁSZF érvényes. Érvényesített megrendelés esetén a Vevő/Fogyasztó az itt elolvasott feltételeket feltétel nélkül elfogadja.

Felhívjuk figyelmét, hogy rendelése egy fizetési kötelezettséggel járó megrendelés!

A Webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken készséggel állunk rendelkezésére.

1.       BEJELENTKEZÉS ÉS REGISZTRÁCIÓ A WEBÁRUHÁZBA

1.1   Bejelentkezés

A főoldal jobb felső sarkában található  (ember) ikonra kattintva adja meg e-mail címét és jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.

1.2   Regisztráció

1.2.1         Regisztráció menete

Regisztrációra a főoldal jobb felső sarkában található  (ember) ikonra, majd a Regisztráció gombra kattintva feljövő adatlap kitöltésével kerülhet sor.

Először ki kell választania, hogy magánszemélyként vagy vállalkozóként szeretne-e regisztrálni, majd meg kell adnia a személyes adatait. Az Adatvédelmi nyilatkozat elfogadása, valamint személyes adatainak kezeléséhez való hozzájárulása, illetve az Általános szerződési feltételek elfogadása után kattintson a Regisztrálok gombra. Ezután a megadott e-mail címre visszaigazoló üzenetet küldünk. Az üzenetben található Megerősítés gombra kattintva a regisztráció létrejön, saját fiókja elkészül.

Regisztrációra a megrendelés folyamata közben (a számlázási és szállítási adatok megadása után) is van lehetőség. („Fiókot regisztrálok a fenti adatokkal” checkbox kipipálásával.)

1.2.2         Adatkezelés

Tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli cégünket. Nem terheli cégünket a felelősség az abból adódó károkért, ha Ön a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem általunk felróható okból hozzáférhetővé válik. Minden regisztrációt egy önálló személyként/vállalkozásként kezelünk.

A korábban rögzített adatainak megváltoztatására bejelentkezés után az  (ember) ikonra kattintva megjelenő adatok módosítása során van lehetőség.

Regisztrált adatainak megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli cégünket. 

Ön köteles a személyes adatait folyamatosan frissíteni és adatváltozás esetén azt részünkre bejelenteni.

1.2.3         Regisztráció törlése

Ön jogosult a regisztrációját bármikor törölni profiloldalának jobb alsó sarkában található Profil törlése gombra való kattintással. Felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből, ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

1.2.4         Hozzáférési adatok védelme

Hozzáférési adataiért (így különösen jelszaváért), azok titokban tartásáért kizárólag Ön a felelős. Amennyiben tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni bennünket.

1.3   Kijelentkezés

A Kijelentkezés ikonra kattintva ki tud jelentkezni a fiókjából.

1.4   Előszponzoráció

A webshop Előszponzoráció funkciója a Metabond Terjesztői Hálózat tagjainak munkáját segíti. Az Előszponzoráció lényege, hogy a munkatársak magukhoz tudjanak kötni potenciális vásárlókat, illetve érdeklődőket.

Az Előszponzoráció egy kitölthető online adatlap, amely a főoldal alján az Előszponzoráció gombra kattintva érhető el.

A honlapon megjelenő adatlapot a Metabond Terjesztői Hálózat munkatársa tölti ki az érdeklődő adataival és annak beleegyezésével. Az érdeklődő által megadott e-mail címre a rendszer automatikusan elküld egy hitelesítő e-mailt, amelyben az szerepel, hogy az adott munkatárs szeretné előszponzorálni őt. A hitelesítő e-mailben található gomb segítségével az érdeklődőnek mindenképp meg kell erősítenie az Előszponzorációt, és hozzájárulnia az adatai kezeléshez.

Az Előszponzoráció addig érvénytelen, amíg az érdeklődő rá nem nyom az e-mailben lévő elfogadás gombra.

Amint ez megtörténik, az MTH munkatársának két éve van rá, hogy szponzorként az előszponzorálttal üzletet kössön (munkatársi/törzsvásárlói szerződés jöjjön létre), továbbá két éven át megilleti az előszponzorált vásárlásaiból származó jutalék.

2.       MEGRENDELÉS

2.1   A Webáruház termékeinek lényeges tulajdonságait, jellemzőit, a használatukra vonatkozó utasításokat a konkrét termék csomagolásán (vagy dobozában) található használati utasítás mellett a részletes termékleírás tartalmazza. Ha a vásárlás előtt a termékkel kapcsolatban kérdése merülne fel, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére. Amennyiben a Weboldalon található bármely termék minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a Weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon kollégáinkhoz, akik elérhetőségét a dokumentum elején, a Szolgáltató adatai részben találja.

2.2   A Weboldalon megjelenített termékek vételára magyar forintban, az általános forgalmi adót és egyéb közterheket tartalmazó módon (bruttóban) van feltüntetve. 

A termékek mellett feltüntetett vételár nem tartalmazza a kiszállítás költségét. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

2.3   A Weboldalon közzétett árak változtatásának jogát fenntartjuk azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

2.4   Amennyiben minden gondosságunk ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, ide értve a feltűnő értékaránytalanságot is, valamint  esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor nem vagyunk kötelesek a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatjuk a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében  elállhat vásárlási szándékától. Ezen elállási jog indoklás nélkül megilleti Önt.

2.5   A megrendelést csak akkor fogadjuk el, ha Ön a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitöltötte. (Ha valamely mezőt hibásan vagy hiányosan töltött ki, hibaüzenetet fog kapni.) Az Ön által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terhel bennünket.

2.6   Megrendelés leadására a Kosár használatával van lehetőség. A kiválasztott termékeket a lista és termékoldalon található Kosárba gomb használatával teheti Kosarába. A kosár tartalmát a Weboldal jobb felső sarkában található Kosár ikonra kattintva tudja megtekinteni, ahol módosítható az egyes termékek mennyisége, illetve a Kosár tartalma törölhető. A Kosár tartalmának véglegesítése után meg kell adnia számlázási és szállítási adatait, majd ki tudja választani a szállítási és fizetési módot, valamint megjegyzést fűzhet a megrendeléshez. Ha minden szükséges adatot megadott, a Tovább gombra kattintva leellenőrizheti adatait. Ha elolvasta és tudomásul vette az ÁSZF-et, illetve elolvasta az Adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárul a személyes adatai kezeléséhez, akkor a Megrendelés gombra kattintva véglegesítheti megrendelését. A rendelés feladása tehát a Megrendelés gombra kattintással történik, ami az Ön számára fizetési kötelezettséget keletkeztet.

Amennyiben a fizetési módok kiválasztása során bankkártyás fizetést választott, átirányításra kerül a SimplePay oldalára, ahol a Bankkártyás fizetés gombra kattintva teljesíteni tudja fizetési kötelezettségét, majd visszakerül oldalunkra, ahol a sikeres fizetésről kap egy rendszerüzenetet („Köszönjük megrendelését! Sikeres bankkártyás fizetés”).

Bármilyen megrendeléssel kapcsolatos probléma esetén szívesen állunk rendelkezésére cégünk elérhetőségeinek bármelyikén!

3.       VISSZAIGAZOLÁS

3.1   Megrendelésének megérkezését késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján azonnal visszaigazoljuk az Ön részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat. Ez a visszaigazoló e-mail kizárólag arról tájékoztatja Önt, hogy a megrendelése megérkezett cégünkhöz. 

3.2   E visszaigazoló e-mail számunkra az Ön által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre a Metabond Magyarország Kft. és Ön között.

3.3   Ön mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt.

3.4   Amennyiben Ön rendelését már elküldte és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt azonnal jeleznie kell cégünk felé a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

3.5   A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

3.6   Amennyiben a megrendelni kívánt termék nem áll rendelkezésre a megrendelés leadásának idején, úgy fenntartjuk magunknak a jogot, hogy ne fogadjuk el a termék megrendelését, ebben az esetben szerződéskötés nem történik, amiről Ön értesítést kap. Bármely, esetlegesen korábban teljesített kifizetést haladéktalanul visszatérítünk az Ön számára.

4.       SZÁLLÍTÁSI MÓDOK

4.1   Házhozszállítás futárszolgálattal

A megrendelt és házhoz szállítani kért terméket – annak értékétől függően - szállítási költség ellenében szállíttatjuk ki az Ön részére. A szállítási díjról a megrendelési folyamat során tájékoztatjuk. A szállítási díj meghatározása a kosárban lévő termékek figyelembevételével történik. Amennyiben a második rendelés leadásakor jelzi - és erre visszajelzésünk alapján még van lehetőség - a megrendeléseket összevonhatjuk, a már elindított csomagok utólagos összevonására azonban már nincs mód. A szállítási díj változtatásának jogát fenntartjuk azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

A szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül cégünk köteles az Ön rendelkezésére bocsátani a megrendelt terméket. Késedelmünk esetén Ön jogosult póthatáridőt kitűzni. Ha a póthatáridőn belül nem teljesítünk, Ön jogosult a szerződéstől elállni.

A megrendelt termékek házhoz szállítását Magyarország egész területén az EXPRESS ONE (https://expressone.hu/) és a Magyar Posta (https://www.posta.hu/Futárszolgálata végzi. A futárszolgálat kiválasztását kollégáink végzik, ez függ a csomag jellegétől, súlyától, terjedelmétől és a futárszolgálat aktuális leterheltségétől is, így mindig az Önnek legkedvezőbb verziót fogjuk kiválasztani.  A megrendelések számának függvényében a délelőtt 11 óráig beérkezett megrendelések még aznap átadásra kerülnek a futárszolgálatnak, aki az árufelvételt követő munkanapon vállalja a csomagok kézbesítését.  

A futárszolgálat a kiszállítás napján SMS illetve e-mail értesítést küld a csomag várható érkezéséről. Amennyiben nem felel meg a megadott időintervallum, a megrendelőnek kell az SMS-ben lévő telefonszámon felvenni a kapcsolatot a futárral és újabb időpontot kell egyeztetni. (A futárok automatikusan nem hívják a címzettet!) Amennyiben a kézbesítő a termék átadását nem tudja teljesíteni, értesítést hagy a csomagról. A küldeményről ezután az értesítésben megjelölt telefonszámon lehet érdeklődni. Sikertelen kézbesítés esetén a futárszolgálat a következő munkanapon díjmentesen megkísérli a kiszállítást. A futárszolgálat kétszeri sikertelen kísérlet után visszafordítja a csomagot a feladónak. Az át nem vett csomagok újra küldése esetén a csomag szállítási költségén felül bruttó 1.990 Ft plusz szállítási költséget számítunk fel.

Szükség esetén munkatársaink telefonon felkeresik további adategyeztetés céljából. A csomag minden esetben tartalmazza a számla vagy szállítólevél eredeti példányát.

Az utánvétes szállítás esetén a pénz átvételét a futár nyugtával igazolja, bankkártyás fizetés esetén a futárszolgálat e-mailben küld igazolást az utalásról.

A kézhezvételkor a sérülésmentes csomagot bontsa ki és ellenőrizze a számlán szereplő és a csomagban található termékek vonatkozásában. Amennyiben eltérést tapasztal a csomag tartalmát illetően, minél hamarabb jelezze ügyfélszolgálatunk részére.

Amennyiben a csomagon külsérelmi nyom látható, kérjük a futár jelenlétében bontsa ki és a belső tartalom sérülése esetén jegyzőkönyv felvétele mellett a csomagot teljes tartalmával együtt küldje vissza a futárszolgálattal!

Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Bruttó vásárlási összeg             Bruttó szállítási költség

59.999 Ft-ig                                    1.990 Ft

60.000 Ft-tól                                  ingyenes

4.2   Személyes átvétel

A megrendelt termékek személyes átvételére nyitvatartási időben üzletünkben (az 1. oldalon található címen) van lehetőség. Ebben az esetben kérjük várja meg az értesítő e-mailt, melyben tájékoztatjuk, hogy rendelése átvehető.

5.       FIZETÉSI MÓDOK

A fizetési módot a megrendeléskor lehet kiválasztani.

5.1   Előre utalás

 A megrendelés végösszegét a rendelés teljesítése előtt átutalással is kifizetheti. Az utalás         közlemény rovatában kérjük tüntesse fel a visszaigazoló levelünkben megküldött rendelésszámot. A banki utaláshoz szükséges adatok – melyek a visszaigazoló e-mailben is megjelennek - a következők:

Kedvezményezett neve: Metabond Magyarország Kft.

Bankszámlaszáma: 10960008-00000007-97230004 (Unicredit Bank Hungary)

A termék(ek) átvétele, illetve kiszállítása a pénzügyi teljesítés feldolgozását követően lehetséges. Külön kérésre az átutaláshoz proforma számlát küldünk e-mailben.

5.2   Készpénz

Lehetőség van a megrendelt termék ellenértékét utánvétes fizetés esetén bruttó 300.000 Ft értékig a futárnál, illetve személyes átvétel esetén üzletünkben készpénzben kiegyenlíteni.

5.3   Bankkártya

A következő esetekben van lehetőség a megrendelt termék ellenértékét bruttó 1 millió forint értékig bankkártyával kiegyenlíteni:

-          utánvétes fizetés esetén a futárnál,

-          személyes átvétel esetén üzletünkben, illetve

-          Weboldalunkon a SimplePay rendszerén keresztül.

(A SimplePay elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tud bankkártyával fizetni Webáruházunkban. A SimplePay Szolgáltatás üzemeltetője és nyújtója az OTP Mobil Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.)

6.       SZÁMLÁZÁS

A Weboldalon leadott megrendelésekről - a hatályos jogszabályoknak megfelelő tartalmú - számlát állítunk ki az Ön részére. A számlán minden rögzített megrendelés esetén feltüntetésre kerül a termék vagy termékek vételára, a fizetési mód, illetve a fizetési határidő. Az Ön kizárólagos felelőssége az, hogy a kiállításra kerülő számlához minden rá vonatkozó adatot - a valóságnak megfelelően – adjon meg, ideértve az elírást is. Ennek elmulasztása, illetve a hiányos vagy hibás rögzítés esetén nem vagyunk kötelesek új vagy helyesbítő számla kiállítására. Ön az ÁSZF elfogadásával ezen lehetőségről visszavonhatatlanul és véglegesen lemond a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben. A hibás, hiányos, téves adatok megadásából eredő, adólevonási jog érvényesítésére nem alkalmas számla miatt keletkező károkat teljes egészében Ön viseli. Az ezzel kapcsolatos kártérítési és egyéb kötelezésre irányuló kereseteket a hatályos jogszabály által lehetővé tett legteljesebb mértékben kölcsönösen kizárjuk, Ön a jelen ÁSZF elfogadásával ezt visszavonhatatlanul elfogadja.

7.       ELÁLLÁS

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki terméket vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint a termékkel kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”). Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén a termék(ek)nek a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót megilleti, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát. 

Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog lezárt csomagolású termék tekintetében, ha az átadást követően a Fogyasztó a csomagolást felbontotta.

Elállási jog gyakorlásának menete

7.1   Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF elején feltüntetett elérhetőségeken a Szolgáltató részére. A Fogyasztó ide kattintva felhasználhatja a letölthető elállási nyilatkozatmintát. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

7.2   A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a 7. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

7.3   A Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését. 

7.4   Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

7.5   Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mailen keresztül történő értesítés esetén az e-mail küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma!

7.6   Fogyasztó elállása esetén köteles a megrendelt terméket indokolatlan késedelem nélkül a dokumentum elején, a Szolgáltató adatai részben található címre visszajuttatni, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni.

7.7   A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

7.8   A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli, kivéve, ha a Szolgáltató vállalta e költségek viselését. A Fogyasztó kérésére Szolgáltató gondoskodik a visszaszállítás megszervezéséről, azonban a Szolgáltató által megszervezett visszaszállítás költsége a Fogyasztót terheli, a Szolgáltató ez esetben az általa megszervezett visszaszállítás költségét nem vállalja át a Fogyasztótól, kizárólag segítséget nyújt abban, hogy a Fogyasztónak a visszaszállítás megszervezésével ne kelljen foglalkoznia. Fogyasztó erre irányuló igényét Szolgáltató ügyfélszolgálata fogadja.

7.9   A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

7.10                    Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

7.11                    A visszatérítés során Szolgáltató az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési módtól eltérő fizetési módot alkalmazhat, amennyiben a más fizetési mód igénybevételéhez Fogyasztó kifejezetten a hozzájárulását adja. E visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

7.12                    Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

7.13                    A Szolgáltató követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés illetve ésszerű költségeinek megtérítését.

8.       SZAVATOSSÁG

8.1   Kellékszavatosság

8.1.1         A kellékszavatosság azt jelenti, hogy a termék eladója a termék (vásárlásakor már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező) hibájáért felelősséggel tartozik.

8.1.2         A Fogyasztó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztó az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek.

8.1.3         Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

8.1.4         A Fogyasztó – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Fogyasztó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Fogyasztó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére a Fogyasztó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

8.1.5         A Fogyasztó a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

8.1.6         A Fogyasztó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Szolgáltatóval.

8.1.7         A Fogyasztó közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

8.1.8         A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Fogyasztó igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Fogyasztó részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Fogyasztónak felróható okból keletkezett, nem köteles a Fogyasztó által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Fogyasztó köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

8.1.9         Ha a Fogyasztó a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

8.2   Termékszavatosság

8.2.1         A termék (ingó dolog) hibája esetén a Fogyasztónak minősülő Vevő – választása szerint – a 8.1 pontban meghatározott kellékszavatossági jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

8.2.2         A Fogyasztót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a Fogyasztó a gyártóval szemben érvényesítheti.

8.2.3         Termékszavatossági igényként a Fogyasztó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Fogyasztónak kell bizonyítania.

8.2.4         Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást/kicserélést maximum 15 napon belül elvégezzék. Ha a kijavítás/kicserélés időtartama meghaladja a 15 napot, akkor a Szolgáltató köteles tájékoztatni a Fogyasztót ennek várható időtartamáról. Ez a tájékoztatás a Fogyasztó előzetes hozzájárulása esetén elektronikus úton, vagy a Fogyasztó általi átvétel igazolására alkalmas módon történhet meg.

8.2.5         Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

8.2.6         Termékszavatossági igényét a Fogyasztó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A Fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Fogyasztó felelős.

8.2.7         A Fogyasztó termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

8.2.8         A gyártó, forgalmazó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

·         a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

·         a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető, vagy

·         a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

9.       JÓTÁLLÁS

Szolgáltató nem értékesít olyan terméket, amely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozna.

10.   JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

10.1                    Panaszügyintézés

A Fogyasztó a termékekkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Cím: 9030 Győr, Szigligeti Ede u. 5.

Telefonon: +36/96/332-738, 70/271-9575

E-mailben: metabond@metabond.hu

A hatályos jogszabályok értelmében a szóbeli panaszt (üzletben) a Szolgáltató azonnal kivizsgálja és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi. Ha a Fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát:

·         személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben azt a Fogyasztónak átadja,

·         telefonon közölt szóbeli panasz esetén azt a Fogyasztónak legkésőbb az írásbeli panaszról szóló részben meghatározott érdemi válasszal egyidejűleg megküldi, és a továbbiakban az írásbeli panaszra vonatkozóan rendelkezések szerint jár el.

A telefonon közölt szóbeli panaszt a Szolgáltató kötelezően egy egyedi azonosítószámmal látja el, ami a panasz visszakereshetőségét segíti. Ezt a számot a Szolgáltató a Fogyasztóval köteles közölni.

A Szolgáltató az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni továbbá intézkedni arról, hogy a válasz a Fogyasztóhoz eljusson. Ha a panaszt a Szolgáltató elutasítja, köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni.

A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát a Szolgáltató köteles öt évig megőrizni.

A Szolgáltató a Fogyasztó által előterjesztett kifogásokat a 10.1 pontban megadott közvetlen elérhetőségeken fogadja. 

10.2                    Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Fogyasztó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Fogyasztó számára:

·         Bejegyzés a vásárlók könyvébe. A vásárlók könyve a Szolgáltató üzletében elérhető. Az ide írt bejegyzésekre a Szolgáltató 30 napon belül írásban válaszol.

·         Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Vevő fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. Az illetékes kormányhivatalok listája a https://www.kormanyhivatal.hu oldalon elérhető.

·         Békéltető Testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából a Fogyasztó eljárást kezdeményezhet a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületnél, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testülethez.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület elérhetőségei:

        Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/A.

        E-mail: bekeltetotestulet@gymskik.hu

Tel: +36/96/520-217

A Fogyasztó lakóhelye (tartózkodási helye) alapján a https://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek linken elérhető békéltető testületekhez fordulhat a fogyasztói jogvita rendezése érdekében. Szolgáltató köteles a békéltető testületi eljárásokban részt venni. Jelen pont értelmében együttműködésnek minősül a válaszirat küldése is. 

Az eljárásra – a Fogyasztó erre irányuló kérelme alapján – a fentiek szerint illetékes testület helyett a kérelemben megjelölt békéltető testület illetékes.

Fogyasztónak minősülő (magánszemély), Vevő kérheti továbbá online vitarendezési eljárás megindítását is (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

·         Bírósági eljárás

Vevő jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

11.   FELELŐSSÉG

11.1                    Termékfelelősség

11.1.1     Termékfelelősség biztosítás

Szolgáltató a Metabond termékekre vonatkozóan - Európai Uniós területi hatállyal - termékfelelősség biztosítással rendelkezik. Ezen biztosítás a károsultnak közvetlen és közvetve okozott károk esetén teljes körű kártérítést nyújt, amennyiben bizonyítást nyert, hogy üzemszerű körülmények között a Metabond kárt okozott.

11.1.2     Káreseti eljárás

Amennyiben a Metabond termék-felhasználó feltételezi, hogy termékünk alkalmazása következtében valamely gépjárművében vagy berendezésében kár keletkezett, akkor ezt haladéktalanul írásban kell bejelenteni (elektronikus vagy postai úton metabond@metabond.hu ill. 9030 Győr, Szigligeti Ede u. 5.) számla másolat melléklettel a Metabond Magyarország Kft. felé.

A károsodott gépkocsit vagy berendezést addig megjavítani nem szabad, míg a hibás berendezést a Metabond Kft. által megbízott szakértő nem szemlézte, és mintákat nem vett a károsult vagy annak megbízottja, illetve szakértője jelenlétében és erről

jegyzőkönyvet nem készült. A szemléhez a helyszínt és hozzáértő szerelő jelenlétét a károsult biztosítja, de a Metabond felelőssége esetén ennek költségét a biztosítás megtéríti. A szemlét követően a károsult berendezés megjavítható, ha a szemle alkalmával mindkét fél egyetért a javítás megkezdésével.

A Metabond Kft. saját költségén a vett mintákat akkreditált laboratóriumban analizáltatja és szakértői véleményt készíttet a keletkezett kár valószínűsíthető okára vonatkozóan. A szakvélemény konklúziója képezi a Metabond Kft. álláspontját a káresemény felelősségét illetően.

11.2                    Egyéb felelősség

11.2.1      A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. 

11.2.2      A Fogyasztó a Weboldalt kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

11.2.3      Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal használói által tanúsított magatartásért. A Fogyasztó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

11.2.4      A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezetnek. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

11.2.5      A Fogyasztó által a Weboldal használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

11.2.6      Az internet globális jellege miatt a Fogyasztó elfogadja, hogy a Weboldal használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve jár el. Amennyiben a Weboldal használatával összefüggő bármely tevékenység a Fogyasztó államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag a Fogyasztót terheli a felelősség.

11.2.7      Amennyiben a Fogyasztó a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Szolgáltatónak. Amennyiben Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

12.   SZERZŐI JOGOK

12.1                    A Weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jog jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Weboldalon megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

12.2                    A Weboldal tartalmának, valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

12.3                    A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Weboldal használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot a Fogyasztónak a Weboldal felületén szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Weboldal rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

13.   EGYÉB TUDNIVALÓK

13.1                    A Szolgáltató a Weboldalon történő rendelés során a rendelési felületen közzéteszi az ÁSZF elérhetőségét, így a Fogyasztó számára lehetővé teszi annak megismerését.

13.2                    A Szolgáltató a megrendelést csak akkor tudja elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a Vevő adatainak regisztrációjakor és a megrendeléskor az oldalon található mezőket maradéktalanul, valós adatokkal kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

13.3                    A Szolgáltató jelen ÁSZF-et, a Weboldalon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a Weboldalon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

13.4                    A Weboldal Linux/PHP alapokon működő információs rendszer, biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus- és kémprogram védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. A Weboldalon való vásárlás feltételezi a Fogyasztó részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

13.5                    A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. A Szolgáltató a módosításokról a Fogyasztókat a Weboldal felületén keresztül tájékoztatja. A módosítást követően a Weboldal használatának feltétele, hogy a Fogyasztó a Weboldalon keresztül és az ott biztosított módon azokat kifejezetten elfogadja.

13.6                    A Fogyasztó tudomásul veszi, hogy a Metabond Magyarország Kft. (9030 Győr, Szigligeti Ede u. 5.) adatkezelő által a www.simplepay.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adatok átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, e-mail cím, telefonszám, cím, adószám, végösszeg. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: https://simplepay.hu/adatkezelesi-tajekoztatok/

A fentiekben nem részletezett kérdésekben Szolgáltatóra és Fogyasztóra egyaránt „Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről” szóló 2001. évi CVIII. törvényben és „A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól” szóló 45/2014. (II. 26.) kormányrendeletben foglaltak érvényesek.

Az ÁSZF pdf formátumban történő letöltéséhez kattintson ide  !

Jelen ÁSZF hatályba lépésének ideje: 2024. április 15.