Metabond

Mit tehetsz az autódért, hogy hosszú életű legyen? Íme TOP3 tippünk!

Mit tehetsz az autódért, hogy hosszú életű legyen? Íme TOP3 tippünk!

Gondoltad volna, hogy egy átlag magyar háztartás használt, hozzávetőleg 9 éves személygépjárműre ruház be? A szokásaink azt mutatják, hogy az autó elengedhetetlen része az életünknek. Szívesen használjuk a hétköznapokon, főként bevásárláshoz és munkába járáshoz. Éppen a rendszeres használat és az idősödő gépállomány miatt nélkülözhetetlen a megfelelő gondoskodás, ha az autónkról van szó.

1.  Megelőzés = üzemelési költségek csökkenése

A személygépjárművek többsége körülbelül 15 000 kilométert tesz meg évente, ami Magyarország határvonalának hat és félszeresét, Budapest-Győr közti ingázásnak pedig a hatvanszorosát jelenti. Az alkatrészek idő előtti elhasználódása és a gyakori, nem tervezett karbantartás már a mindennapjaink részévé vált. A legfontosabb, amit tehetünk az idő előtti motorkopás érdekében, hogy biztosítjuk a rendszeres olajcserét. Ahhoz, hogy csökkenteni tudjuk az extra kiadásainkat, érdemes a megfelelő minőségű olajat kifejezetten az autónk igényére szabott olajadalékkal is kiegészíteni, ami biztosítja az elemek közötti megfelelő súrlódást, ezáltal megtöbbszörözheti a jármű élettartamát, valamint megspórolhatjuk a nem várt hibák és javítások költségét.

2. Takarítsunk meg üzemanyagot

Havonta 30 000 Forint. Ennyit költünk átlagosan üzemanyagra. Legyen szó benzinről vagy dízelről, az üzemanyagok összetétele negatívan változott az elmúlt évtizedekben, ami tömegesen okoz problémát a járműtulajdonosok körében. A száraz, könnyen romlandó üzemanyagokat egyszerűen javíthatjuk kifejezetten erre a problémára kifejlesztett    üzemanyag-adalékkal, amely amellett, hogy 5-10% üzemanyag-megtakarítást biztosíthat – így az átlagember nagyjából 40 000 Ft-ot spórolhat meg évente –, tisztítja a befecskendező szelepeket, nem utolsó sorban pedig használatával megelőzhetjük az injektor idő előtti cseréjét is. Mindössze annyit kell tennünk, hogy közvetlenül a tankolás előtt minden 10 liter benzinhez 5 ml-t öntünk a tankba.

3. Legyen fenntartható az autózás

A fenntartható közlekedés témája rendszeresen helyet foglal az autóipar napirendi pontjai között, hiszen az új autók tervezésénél évről évre egyre szigorúbb környezetvédelmi sztenderdeknek kell megfelelniük. Tény viszont, ha autót vásárolunk, nem rövid, hanem hosszú távon gondolkodunk, így nem meglepő, hogy a hazai családok tulajdonában lévő autók átlagéletkora több mint 14 év. A fenntarthatóság fontosságát a kenőanyag fejlesztők, gyártók és forgalmazók sem veszíthetik szem elől. A legkorszerűbb hamumentes, nanotechnológiás kenőanyagok a tömítetlenségi problémákat is javítják, így jelentősen csökkenhet a károsanyag-kibocsátás, valamint nagymértékben enyhülhet az esetleges olajfogyasztás is.

Kattints ide a fenntarthatóságot segítő termékekért!