Metabond

Valóban romlott az üzemanyagok minősége az árstop óta?

Valóban romlott az üzemanyagok minősége az árstop óta?

Az mindenki számára világos, hogy a kormány által maximalizált üzemanyagár nehéz helyzetbe hozta a benzinkutak üzemeltetőit. A mesterségesen alacsonyan tartott fogyasztói ár ugyanis nem biztosítja a gazdaságos működésükhöz szükséges árrést és hasznot. Egyesek már bezártak, mások még kitartanak, de ott igyekeznek csökkenteni a költségeiket, ahol csak tudják.

MOL üzemanyagból Lukoil

Nem titok, hogy a hazai üzemanyag forgalmazók szinte kivétel nélkül a MOL-tól szerzik be az üzemanyagot. Ezután különböző adalékokkal "megfűszerezve" alakítják ki azokat a jellemzőket, amelyek megkülönböztetik őket a versenytársaiktól. Így lesz ugyanabból a MOL üzemanyagból Shell, Agip, vagy épp Lukoil üzemanyag.

Ezekhez a normál üzemanyagokhoz hozzáadott adalékokhoz természetesen autónk hozzá van szokva. Nemhogy kárt nem okoz bennük, de legtöbbször előnyére is válik.  Ezektől az adalékanyagoktól érezzük azt, hogy jobban megy az autó, kevesebbet fogyaszt és csendesebben jár. Ezek azok a szempontok, ami alapján szívesebben tankolunk az egyik vagy a másik forgalmazó kútján. És ezek azok az adalékok, amelyek bizony pénzbe kerülnek, amit az adott forgalmazó fizet, illetve fizetett eddig.

Romló üzemanyagminőség

Sajnos a múltidő sokszor nagyon is indokolt. Ahogy ugyanis a forgalmazók haszna csökkenő tendenciát kezdett mutatni, más választásuk nem lévén, folyamatosan csökkentették az adalékok mennyiségét az üzemanyagban, így biztosítva a túlélésükhöz szükséges hasznot.

Félreértés ne essék, a kutakon kapható üzemanyagok továbbra is megfelelnek mindenféle minőségi követelménynek és előírásnak. Csak azok a hozzáadott extrák hiányoznak belőlük, amelyeket az adalékok biztosítottak és amihez hozzászoktattuk autóinkat.

Az adalékok folyamatos kivonását a Check Engine lámpák felvillanó fényei is jelezik. Emiatt egyre többen fordultak szerelőhöz üzemanyag okozta problémákkal.

Mit tehetünk ebben a helyzetben?

Ha el szeretnénk kerülni, hogy problémák merüljenek fel a mi autónknál is, nekünk tulajdonosoknak kell a kezünkbe venni a dolgokat.

Ha a kutakon nem kerül a megfelelő adalék az üzemanyagba, akkor nincs más választásunk, mint pótolni azokat. A Metabond üzemanyag adalékokban megtalálható minden, amire az autónknak szüksége van. Kis idővel azután, hogy a Metabond adalékanyagot hozzáadtuk az üzemanyaghoz, a Check Engine lámpa is kialszik, hiszen a rendszer érzékeli, hogy újra a megfelelő minőségű üzemanyag került az autóba.

A Metabond adalékokkal elkerülhető, hogy autónkkal hamarosan egy drága szervizre guruljunk be az autószerelőhöz. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy minden tankolás után az előírt mennyiséget öntsük az üzemanyaghoz az egyik Metabond adalékanyagból. Ennyit megér autónk egészsége, nem igaz?

Kattints ide a Metabond üzemanyag-adalékok vásárláshoz!