Metabond UNIVERSAL 250ml
Metabond UNIVERSAL 250ml
Metabond UNIVERSAL 250ml

Metabond UNIVERSAL 250ml

13 800 Ft

A Metabond UNIVERSAL olajkenésű gépek, motorok, berendezések széles skálájának korszerű fémfelület-nemesítője. Alkalmazható minden új, újszerű és kopott olajkenésű berendezésben a kenőolajhoz, továbbá az üzemanyaghoz keverve is.

Kiszerelés

Mennyiség

A Metabond UNIVERSAL olajkenésű gépek, motorok, berendezések széles skálájának korszerű fémfelület-nemesítője. Alkalmazható minden új, újszerű és kopott olajkenésű berendezésben a kenőolajhoz, továbbá az üzemanyaghoz keverve is.

Előnyök, tulajdonságok:

  • motor élettartam növekedés
  • üzemanyag megtakarítás
  • teljesítménynövekedés
  • megnövelt kenésjavító hatás
  • kiemelkedő súrlódáscsökkenés
  • mérséklődő kopás
  • karbantartási költség csökkenés
  • hamumentes
  • nanotechnológiás

 

Használata:
Egyszerűen a flakon tartalmát meleg radiátoron vagy meleg vízbe állítva felmelegítjük önthető állagúra, jól felrázzuk és 5-10%-os arányban a friss, üzemmeleg kenőolajhoz adagoljuk, majd a berendezést néhány percig járatjuk. A kezelést minden olajcserénél megismételjük. Használata feltételezi az előírt minőségű olaj alkalmazását!

 

Felhasználási területe:
Felhasználása teljesen univerzális, belsőégésű motorok (benzin, dízel, gáz), kézi kapcsolású váltók, hajtóművek, differenciálművek, ipari berendezések, kisgépek olajkenésű helyeire alkalmazható a kenőolajba keverve. Kenőzsírokkal is keverhető. Felhasználható mindenhol, ahol a súrlódáscsökkenés kívánt eredmény. Részecskeszűrővel és katalizátorral szerelt motorokhoz is ajánlott.

Különleges eredmények érdekében belsőégésű motorok benzin és dízel üzemanyagába is keverhető, de ilyen irányú felhasználás kísérleti tesztek elvégzése után javasolt. Keverhető minden szintetikus és ásványi bázisú kenőolajjal.

Üzemanyagba történő bekeverés esetén a keverési arány 2-6 ml/10 liter üzemanyag. A kétütemű motorolajjal önmagában nem keveredik, ezért mindig a benzinbe vagy már a kész keverékhez töltsük.

 

Miért a Metabondot válasszam?
A METABOND elsődleges hatása a kémiai fémfelület-nemesítés, melynek következtében a termék ideális feltételeket biztosít az olajfilm számára, így a berendezésekben mérséklődik a kopás és lecsökken a karbantartási költség. A ma legkorszerűbb hamumentes fémfelület-nemesítőhöz hozzáadott általános kenésjavító összetevők hatására a Metabond UNIVERSAL a berendezések futásteljesítményét jelentősen növeli és a súrlódási veszteséget akár 60%-kal csökkentheti.

A Metabond UNIVERSAL nyomás alatt a fémekkel kémiai reakcióba lépve, azok saját anyagát nemesíti fel. Az így kialakult rendkívül kemény és nagyon sima felület ellenáll a súrlódásból adódó sérüléseknek, károsodásoknak, akár extrém terhelés esetén is ideális feltételeket biztosít a kenőolajok számára. A nagymértékben lecsökkenő súrlódás által az üzemi hőmérséklet, valamint a zajszint is azonnal észrevehetően mérséklődik.

A fémfelület-nemesítés következtében kiküszöböli a hidegindítási nehézségeket és bizonyos ideig védőhatást biztosít részleges olajhiány vagy az olajnyomás teljes elvesztése esetén is. A Metabonddal kezelt olaj a kenőképességét később veszíti el, ezáltal az olajcsere intervalluma megnő, így mérséklődik a környezeti terhelés is.

Mivel univerzális termék, speciális kenés-elősegítőt és kerámiát sem tartalmaz, így hatása kenőanyagokban nem érheti el a felhasználás-specifikus termékeink minőségét.

 

Szavatossági idő: Felbontás nélkül korlátlan ideig eltartható. Felbontás után a szavatosság 2 év.

Származás: EU

Kiszerelés: 250 ml, 5 liter

Ajánlott termékek

Metabond MEGASEL

Metabond MEGASEL 250ml

8 500 Ft

Részletek
Metabond MEGALENE PLUS

Metabond MEGALENE PLUS 250ml

8 500 Ft

Részletek
Metabond HI-TECH EXTREME

Metabond HI-TECH EXTREME 400g

17 050 Ft

Részletek
Melyik adalékot vegyem?
Melyik adalékot vegyem?

Segítünk kiválasztani, hogy adalékaink közül melyik való az Ön berendezésébe