Metabond CL motortisztító 250ml
Metabond CL motortisztító 250ml
Metabond CL motortisztító 250ml

Metabond CL motortisztító 250ml

4 880 Ft

Metabond CL High-Tech motorbeltér-tisztító, benzin-, dízel- és gázmotorokhoz.

Kiszerelés

Mennyiség

Metabond CL High-Tech motorbeltér-tisztító, benzin-, dízel- és gázmotorokhoz.

 

 

Ne kelljen a motor kenésének megküzdeni a régi szennyeződésekkel és lerakódásokkal!

 

Előnyök:

  • eltávolítja a szilárd és lepedékszerű lerakódásokat
  • sok esetben a henger kompresszió javul, illetve helyreáll
  • csökken az olaj -, és üzemanyag fogyasztás
  • nő a motor teljesítménye
  • halkabb egyenletesebb motorjárást biztosít

 

Használata:

A flakon tartalmát (250 ml) a lecserélendő üzemmeleg olajhoz töltjük, majd 15 percig alacsony fordulatszámon járatjuk a motort, időközönként kisebb gázfröccsöt adhatunk. A flakon tartalma személygépjármű esetén 3-8 liter olajfeltöltésű motorok tisztításához elegendő. Haszongépjárművek esetén 6-12 liter olajmennyiségenként kell 1 flakon tartalmát a lecserélendő olajhoz tölteni. Ezt követően előírás szerint alaposan leengedjük az olajat, majd friss olajjal feltöltjük. Maximális tisztaság és biztonság érdekében a friss előírás szerinti kenőolajjal történő feltöltés előtt motoröblítést végzünk mosóolajjal, és csak azután cseréljük az olajszűrőt.

Hidraulikus berendezéseknél 30 liter olajtöltet felett a kívánt eredmény eléréséhez a Metabond CL-ből elegendő csupán 1-2 %.

 

Felhasználási területe:
Elsősorban újszerű, kevéssé vagy jobban kopott benzin-, dízel-, gáz-, Wankel-, belsőégésű motorokhoz ajánlott. Alkalmas váltók és differenciálművek belső tisztításához, ásványi és teljes szintetikus olaj esetén is. Csak olyan hidraulikus berendezésekben használható a CL, ahol teljesen leengedhető a használt olaj (a benne lévő CL-lel együtt).

 

Szavatossági idő: Felbontás nélkül a gyártástól számított 5 év.

Származás: EU

Kiszerelés: 250 ml

 

Miért ajánlott a Metabond CL tisztító?
Speciális oldószer-összetevőinek köszönhetően eltávolítja a szennyeződéseket a kenőrendszerből, ezáltal nő a motorteljesítmény, a kenés, a kompresszió és a katalizátor, utóégető élettartama. Nem marad vissza káros motorsav, ami a friss olajat károsíthatná! Az olajsár, koksz, gyanta és egyéb lerakódások kizárólag oldott állapotban távoznak a fáradt olajjal. Kizárt, hogy leszakadt szilárd darabkák az olajáramba kerüljenek, így nem okozhat dugulást a kis keresztmetszetű olajfuratokban, szemben más egyszerűbb motorbeltér-tisztítókkal.  A tisztítási idő alatt a használt kenőanyag azonnal elveszti a kenőképességét és meghígul.  A tisztítás során egy különleges polimer fémfelület-nemesítő adalék védi meg a motort a károsodástól, kopásoktól.

A piacon kapható legtöbb petróleum-tartalmú motortisztító nem hasonlítható össze a Metabond CL korszerű, egyedülállóan hatékony és károsodásmentes csúcsminőségű termékkel. Kopottabb motoroknál használatával növekszik, sőt kiegyenlítődik a hengerenkénti kompresszió. 

 

 

 

Ajánlott termékek

Metabond SPIRIT

Metabond SPIRIT 250ml

15 500 Ft

Részletek
Metabond TRUCK

Metabond TRUCK 1l

43 100 Ft

Részletek
Metabond OLD SPEZIAL

Metabond OLD SPEZIAL 250ml

13 800 Ft

Részletek