Metabond CL motortisztító 250ml

Metabond CL motortisztító 250ml

4 300 Ft

Metabond CL High-Tech motorbeltér-tisztító elsősorban benzin-, dízel- és gázmotorokhoz.

Kiszerelés

Mennyiség

Metabond CL High-Tech motorbeltér-tisztító elsősorban benzin-, dízel- és gázmotorokhoz.

Speciális oldószer-összetevőinek köszönhetően eltávolítja a gyantás lerakódásokat és a szennyeződéseket a kenőrendszerből, ezáltal nő a motorteljesítmény, a kenés, a kompresszió és a katalizátor élettartama. Használatával csökken az olaj- és üzemanyag-fogyasztás. Nem marad vissza káros motorsav, ami a friss olajat károsíthatná!  A szilárd lerakódásokat (karbonokat) oldja és folyékony halmazállapotban tartja mindaddig, amíg a fáradt olajjal távozik a motortérből. Így nem okozhat dugulást a kis keresztmetszetű olajfuratokban, szemben más olcsó motortisztítókkal.  

A piacon kapható legtöbb petróleum-tartalmú motortisztító nem hasonlítható össze a Metabond CL korszerű, egyedülállóan hatékony és károsodásmentes csúcsminőségű termékkel. Kopottabb motoroknál használatával növekszik, sőt kiegyenlítődik a hengerenkénti kompresszió. 

A tisztítási idő alatt a használt kenőanyag azonnal elveszti a kenőképességét és meghígul.  A tisztítás során egy különleges polimer fémfelület-nemesítő adalék védi meg a motort a károsodástól, kopásoktól. Megfelelő felhasználás mellett a gépekben garantáltan semmilyen előnytelen elváltozás nem történhet.

Felhasználási területe:

Elsősorban újszerű, kevéssé vagy jobban kopott benzin-, dízel-, gáz-, Wankel-, belsőégésű motorokhoz ajánlott. Alkalmas váltók és differenciálművek belső tisztításához, ásványi és teljes szintetikus olaj esetén is. 

Használata:

A flakon tartalmát (250 ml) a lecserélendő üzemmeleg olajhoz töltjük, majd 15 percig alacsony fordulatszámon járatjuk a motort, időközönként kisebb gázfröccsöt adhatunk. A flakon tartalma személygépjármű esetén 3-6 liter olajfeltöltésű motorok tisztításához elegendő. Haszongépjárművek esetén 6-12 liter olajmennyiségenként kell a flakon tartalmát a lecserélendő olajhoz tölteni. Ezt követően előírás szerint alaposan leengedjük az olajat, majd friss olajjal feltöltjük. Maximális tisztaság és biztonság érdekében a friss előírás szerinti kenőolajjal történő feltöltés előtt motoröblítést végzünk mosóolajjal és csak azután cseréljük az olajszűrőt.

Szavatossági idő: felbontás nélkül a gyártástól számított 5 év.

Származás: EU

Kiszerelés: 250 ml

Ajánlott termékek

Metabond SPIRIT

Metabond SPIRIT 250ml

14 000 Ft

Részletek
Metabond TRUCK

Metabond TRUCK 1l

37 200 Ft

Részletek
Metabond OLD SPEZIAL

Metabond OLD SPEZIAL 250ml

12 500 Ft

Részletek