Akku Plussz
Akku Plussz

Akku Plussz

4 400 Ft

Akkumulátor aktivátor, melyet a 12V-os savas, gondozásmentes és zselés gépjármű akkumulátorok élettartamának növelése céljából fejlesztettek. Működésben tartja a napi használatot mellőző akkumulátorokat.

Kiszerelés

Mennyiség

Akkumulátor aktivátor, melyet a 12V-os savas, gondozásmentes és zselés gépjármű akkumulátorok élettartamának növelése céljából fejlesztettek. Működésben tartja a napi használatot mellőző akkumulátorokat.

Az akkumulátor belsejében elektrokémiai folyamat során kisütéskor az ólomszulfát fémólommá és ólomdioxiddá alakul. Feltöltéskor ez a folyamat fordítva játszódik le. Az akkumulátor lemezeibe lerakódott ólomszulfát csökkenti a belső energiaátalakítás hatásfokát. Ez a természetes folyamat lassan történik, de bizonyos körülmények (a napi vagy heti használat mellőzése, nem ideális környezeti hőmérsékletek, lemerült állapotú tárolás stb.) hatására felgyorsul, ami az akkumulátor 3-4 évenkénti cseréjéhez vezet.

Az AKKU PLUSSZ jelentősen csökkenteni az akkumulátor "öregedését", idő előtti elhasználódását, újra aktiválja a leromlott, esetleg cserére ítélt darabokat is és télen, mostoha időjárási körülmények között jelentősen javítja a hidegindítást.
Az akkumulátorból származó energiával (2-5mA) egy speciális hullámformát állít elő, ezt tárolja, összegyűjti, majd kb. 15-20 másodperc elteltével visszajuttatja az akkumulátorba, mintha az akkumulátort folyamatosan használnánk.  Az ilyen módon kialakult impulzus nagyon rövid idő alatt 80-100 A értéket is elér. A folyamatos 15-20 másodpercenkénti impulzusok hatására a kémiai szulfátréteg nehezebben, lassabban alakul ki, sőt a lemezek felületének külső részén kialakult kémiai szulfátréteg lebomlik, ami a hatásfokot javítja, az akkumulátor élettartamát növeli.

Az akkumulátorból impulzusonként felvett energia nem jelentős, hiszen a használaton kívüli akkumulátor veszteségi árama 15-20 mA feletti érték, miközben az aktivátor üzemi áramfelvétele csupán 2-5 mA. Üzemelése során tulajdonképpen a veszteségi energia egy részét hasznosítja.

Műszaki jellemzők: 

- Névleges tápfeszültség: 12 V
- Tápfeszültség tartomány: 10-16 V
- Üzemi áramfelvétel: 2-5 mA
- Töltő áramimpulzus: min. 80 A
- Impulzus ismétlési idő: 15-20 sec.
- Üzemi hőmérséklet tartomány: -25°C és +85°C között

Felhasználási területe:

12V-os, savas, gondozásmentes és zselés gépjármű akkumulátorok.

Használata:

A két sarut a jelölt módon az akkumulátor két pólusához kötjük, és ellenőrizzük, hogy az AKKU PLUSSZ házán elhelyezett piros LED kb. 15-20 másodpercenként felvillan. Kettő vagy több, sorba kötött 12V-os akkumulátorok esetén egységenként egy AKKU PLUSSZ-t szereljünk fel. 150 Ah teljesítmény fölötti akkumulátoroknál az aktivátor lassabban fejti ki hatását.

Ajánlott termékek

Metabond SPIRIT

Metabond SPIRIT 250ml

15 500 Ft

Részletek
Metabond GT PLUS

Metabond GT PLUS 250ml

13 800 Ft

Részletek
Metabond MEGALENE PLUS

Metabond MEGALENE PLUS 250ml

8 500 Ft

Részletek
Metabond MEGASEL

Metabond MEGASEL 250ml

8 500 Ft

Részletek
Metabond CL motortisztító

Metabond CL motortisztító 250ml

4 880 Ft

Részletek