Metabond SPIRIT 250ml
Metabond SPIRIT 250ml
Metabond SPIRIT 250ml

Metabond SPIRIT 250ml

15 500 Ft

A METABOND SPIRIT a 2010 után fejlesztett start-stop rendszerű benzin-, dízel- és gázüzemű személy- és kishaszon-gépjárművek motorjainak legkorszerűbb észter bázisú adaléka. A Metabond SPIRIT a rendszeres városi és rövid távú közlekedés okozta károsodásoktól is védi a motorokat.

Kiszerelés

Mennyiség

A METABOND SPIRIT a 2010 után fejlesztett start-stop rendszerű benzin-, dízel- és gázüzemű személy- és kishaszon-gépjárművek motorjainak legkorszerűbb észter bázisú adaléka. A Metabond SPIRIT a rendszeres városi és rövid távú közlekedés okozta károsodásoktól is védi a motorokat.

Biztosítja a gondtalan, üzemanyagtakarékos és környezettudatos autózás élményét!


Előnyök, tulajdonságok:

- motor élettartam növekedés
- üzemanyag megtakarítás
- teljesítménynövekedés
- károsanyag kibocsátás csökkenése
- megnövelt kenésjavító hatás
- kiváló vészfutási tulajdonságok
- kiemelkedő súrlódáscsökkenés
- mérséklődő kopás
- karbantartási költség csökkenés
- hamumentes
- nanotechnológiás

Használata: 
A flakon tartalmát meleg radiátoron, vagy meleg vízbe állítva felmelegítjük önthető állagúra, jól felrázzuk és 1 flakon (250 ml) mennyiséget 1 motorba (4-8 liter olajtöltet) a friss, üzemmeleg motorolajhoz öntjük, majd a motort néhány percig járatjuk. A kezelést minden olajcsere ciklusban megismételjük. Használata feltételezi az előírt minőségű olaj alkalmazását!

Felhasználási területe:
Ajánlott a legújabb, 2010 után fejlesztett személygépjárművek új és újszerű benzin-, dízel- és gázüzemű katalizátorral vagy részecskeszűrővel szerelt motorjaiba, mivel start-stop rendszerű motorolaj specifikus összetevőket is tartalmaz.
Keverhető minden ásványi, rész vagy teljesen szintetikus, akár észter bázisú személygépjármű motorolajjal. Javasolt alkalmazás elsősorban 0w-s, 5w-s viszkozitású olajokhoz keverve.

Szavatossági idő: Felbontás nélkül korlátlan ideig eltartható. Felbontás után a szavatosság 2 év.

Származás: EU

Kiszerelés: 250 ml

 

A termék TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik! A TÜV garancia a megbízhatóságra és magas színvonalra!


Tudtad?
A hideg-, de a melegindítás is nagyon érzékeny pont egy belső égésű motor kenésében. Indítást követően a forgás létrejöttének pillanatában hosszú másodpercekig nem tud kialakulni az optimális olajnyomás. Ezért egy nagyon rövid ideig olajnyomás nélkül forog a motor, ami minden súrlódó felületet igénybe vesz, koptat, legfőképp a csapágyakat. Modern motorok esetén a csapágyakat ezért polimer felülettel látják el a hatékonyabb önkenési tulajdonsága és sokkal alacsonyabb súrlódási tényezője miatt.

A Start/Stop rendszerű motorokat visszafolyás-mentes olajszűrővel, és szelepekkel szerelik, így a szükséges olajnyomást a pumpa nyomóoldaláról megtartja a rendszer, ezáltal amint az olajszivattyú megfordul, azonnal kialakul a megfelelő nyomás. Ehhez azonban olyan kenőanyagokat kell alkalmazni, amelyek aránylag hideg állapotban is könnyen szivattyúzhatóak (0w-s és 5w-s alacsony belső súrlódással, kohézióval rendelkező motorolajok).

 

Miért a Metabondot válasszam?
A legtöbb berendezés esetében az üzemanyag által létrehozott energia egynegyede a mozgásból eredő súrlódás által elvész, ami hőenergiává alakul, melynek csupán elenyésző része felhasználható. Ezt a súrlódási veszteséget a Metabond akár 60%-kal csökkentheti.
A Metabond olajadalékok nyomás alatt a fémekkel kémiai reakcióba lépve, azok saját anyagát nemesítik fel. Az így kialakult rendkívül kemény és nagyon sima védőfelület akár extrém terhelés esetén is ellenáll a súrlódásból adódó sérüléseknek, megakadályozza a "vegyes súrlódást", továbbá ideális feltételeket biztosít a kenőolajok, kenőfilm számára.
A fémfelület-nemesítés biztonsági kenést nyújt, megkönnyíti a motor belső működését és az alkatrészek mozgását, ami a berendezés teljesítményének jelentős növekedésével és üzemanyag-megtakarítással jár. A tökéletesebb illesztések a mérgesgázok kibocsátását kiemelkedően csökkentik.
Termékeink használatával a zajszint és üzemi hőmérséklet azonnal észrevehetően mérséklődik. Új berendezésben folyamatosan használva elérhetjük a berendezés tervezett élettartamának háromszorosát, míg használt berendezések esetén a hátralévő élettartam dupláját. A Metabond fémfelület-nemesítő használata kiküszöböli a hidegindítási problémákat és védőhatást biztosít rövid idejű részleges olajhiány, vagy az olajnyomás teljes elvesztése esetén is.
A fémfelület-nemesítés és a nano kerámia a kenésjavítás mellett a tömítetlenségi problémákat is javítja. Így jelentősen csökken a károsanyag-kibocsátás, valamint nagymértékben csökken az esetleges olajfogyasztás. A kerámia a nanotechnológia következtében, főáramú és mellékáramú szuper finom szűrő esetén is használható.
A Metabonddal kezelt berendezések kenőanyagai az ideálisabb működési körülmények hatására kenőképességüket hosszabb ideig megtartják, illetve magas antioxidáns tartalom gátolja az olaj elöregedését, ezáltal az olajcsere intervalluma megnő, így mérsékelhető a fáradt olaj miatti környezeti terhelés.

Ajánlott termékek

Metabond GT PLUS

Metabond GT PLUS 250ml

13 800 Ft

Részletek
Metabond CL motortisztító

Metabond CL motortisztító 250ml

4 880 Ft

Részletek
Metabond MEGASEL

Metabond MEGASEL 250ml

8 500 Ft

Részletek
Metabond MEGALENE PLUS

Metabond MEGALENE PLUS 250ml

8 500 Ft

Részletek
Metabond CLEAR szélvédőápoló szett

Metabond CLEAR szélvédőápoló szett

5 300 Ft

Részletek
Melyik adalékot vegyem?
Melyik adalékot vegyem?

Segítünk kiválasztani, hogy adalékaink közül melyik való az Ön berendezésébe