Metabond OLD SPEZIAL 250ml
Metabond OLD SPEZIAL 250ml
Metabond OLD SPEZIAL 250ml

Metabond OLD SPEZIAL 250ml

13 800 Ft

A Metabond OLD SPEZIAL a kopott benzin-, dízel- és gázüzemű személy- és haszongépjárművek jelentős olajfogyasztású (közel 1 liter/1000 km) belsőégésű motorjainak legkorszerűbb magas-viszkózusú, szintetikus bázisú adaléka.

Kiszerelés

Mennyiség

A Metabond OLD SPEZIAL a kopott benzin-, dízel- és gázüzemű személy- és haszongépjárművek jelentős olajfogyasztású (közel 1 liter/1000 km) belsőégésű motorjainak legkorszerűbb magas-viszkózusú, szintetikus bázisú adaléka.

Ne költsön jelentős összegeket a javításra, kezelje megfelelő adalékkal a problémát!

 Ha a motor relatív sok olajat fogyaszt, semmiképp se válasszon sűrűbb, magasabb viszkozitású általában jelentősen alacsonyabb teljesítményszintű motorolajat, mellyel a további kopást csak felgyorsítja, hanem használjon a gyári előírásnak, megfelelő viszkozitású, teljesítményszintű motorolajat és azt egészítse ki a magas viszkozitású Metabond Old Speziallal!

 A kerámiatartalom a kiváló súrlódási tulajdonsága mellett bizonyos tömítetlenséget is orvosol, továbbá az alkalmazott viszkozitásmódosító kissé megnöveli a felhasznált motorolaj viszkozitását, így az olajfogyasztás jelentősen csökken. 

 

Előnyök, tulajdonságok:

  • motor élettartam növekedés
  • jelentős olajfogyasztás csökkenés
  • üzemanyag megtakarítás
  • teljesítménynövekedés
  • megnövelt kenésjavító hatás
  • kiemelkedő súrlódáscsökkenés
  • károsanyag kibocsátás csökkenés
  • mérséklődő kopás
  • karbantartási költség csökkenés
  • hamumentes
  • nanotechnológiás

 

Használata:
Egyszerűen a flakon tartalmát meleg radiátoron vagy meleg vízbe állítva felmelegítjük önthető állagúra, jól felrázzuk és 5%-os arányban a friss, üzemmeleg motorolajhoz öntjük, majd a motort néhány percig járatjuk. A kezelést minden olajcserénél megismételjük. Használata feltételezi az előírt minőségű és viszkozitású motorolaj alkalmazását!

 

Felhasználási területe:

Személygépjárművek, haszongépjárművek, mezőgazdasági berendezések, földmunkagépek és hajómotorok megkopott négyütemű benzin-, dízel- és gázüzemű belsőégésű motorjaiban használható.

A haszongépjárműveknél előforduló centrifugál szűrő kiszűri a kerámia tartalmat.

Keverhető minden szintetikus és ásványi bázisú motorolajjal.

 

Szavatossági idő: Felbontás nélkül korlátlan ideig eltartható. Felbontás után a szavatosság 2 év.

Származás: EU

Kiszerelés: 250 ml, 5 liter

 

Miért a Metabondot válasszam?
A legtöbb berendezés esetében az üzemanyag által létrehozott energia egynegyede a mozgásból eredő súrlódás által elvész, ami hőenergiává alakul, melynek csupán elenyésző része felhasználható. Ezt a súrlódási veszteséget a Metabond akár 60%-kal csökkentheti.

A Metabond olajadalékok nyomás alatt a fémekkel kémiai reakcióba lépve, azok saját anyagát nemesítik fel. Az így kialakult rendkívül kemény és nagyon sima védőfelület akár extrém terhelés esetén is ellenáll a súrlódásból adódó sérüléseknek, megakadályozza a "vegyes súrlódást", továbbá ideális feltételeket biztosít a kenőolajok, kenőfilm számára.

 A fémfelület-nemesítés biztonsági kenést nyújt, megkönnyíti a motor belső működését és az alkatrészek mozgását, ami a berendezés teljesítményének jelentős növekedésével és üzemanyag-megtakarítással jár. A tökéletesebb illesztések a mérgesgázok kibocsátását kiemelkedően csökkentik.

Termékeink használatával a zajszint és üzemi hőmérséklet azonnal észrevehetően mérséklődik. Metabond Old Spezial folyamatos használatával elérhetjük a motor hátralévő élettartamának megduplázását.A Metabond fémfelület-nemesítő használata kiküszöböli a hidegindítási problémákat és védőhatást biztosít rövid idejű részleges olajhiány, vagy az olajnyomás teljes elvesztése esetén is.

A fémfelület-nemesítés és a nano kerámia a kenésjavítás mellett a tömítetlenségi problémákat is javítja. Így jelentősen csökken a károsanyag-kibocsátás, valamint nagymértékben csökken az esetleges olajfogyasztás. A kerámia a nanotechnológia következtében, főáramú és mellékáramú szuper finom szűrő esetén is használható.

A Metabonddal kezelt berendezések kenőanyagai az ideálisabb működési körülmények hatására kenőképességüket hosszabb ideig megtartják, illetve magas antioxidáns tartalom gátolja az olaj elöregedését, ezáltal az olajcsere intervalluma megnő, így mérsékelhető a fáradt olaj miatti környezeti terhelés.

Ajánlott termékek

Metabond GT PLUS

Metabond GT PLUS 250ml

13 800 Ft

Részletek
Metabond CL motortisztító

Metabond CL motortisztító 250ml

4 880 Ft

Részletek
Metabond MEGASEL

Metabond MEGASEL 250ml

8 500 Ft

Részletek
Metabond MEGALENE PLUS

Metabond MEGALENE PLUS 250ml

8 500 Ft

Részletek
Metabond CLEAR szélvédőápoló szett

Metabond CLEAR szélvédőápoló szett

5 300 Ft

Részletek
Akku Plussz

Akku Plussz

4 400 Ft

Részletek
Melyik adalékot vegyem?
Melyik adalékot vegyem?

Segítünk kiválasztani, hogy adalékaink közül melyik való az Ön berendezésébe